Tips, fakta och vägledning om strumpbyxor

Benvärmare - fakta och tips

Strumpbyxor kan med fördel användas som benvärmare, istället för långkalsonger. De kan också användas helt fritt – utbudet av varma strumpbyxor är i stort sett obegränsat.

Benvärmare förknippas ofta med dansare. Typiska benvärmare är dock mycket ovanliga idag och används främst som en del av klädmodet, särskilt i kombination med minikjol gympadojor och pumps. Det är idag betydligt vanligare att använda långkalsonger och strumpbyxor som benvärmare.

Tjocka strumpbyxor som benvärmare

Tjocka strumpbyxor är särskilt populära som benvärmare under vinterhalvåret, inte minst i Norden. Fördelen med strumpbyxor framför nylonstrumpor och långkalsonger är att de kan bäras fritt – i kombination med t.ex. kjol – även under vintern (förutsatt att det inte är alltför kyligt).

Tjocka strumpbyxor – lika snygga som tunna

Många kvinnor upplever emellertid att de känner sig mindre kvinnliga i tjocka strumpbyxor. Av denna anledning måste också tjocka strumpbyxor vara elastiska så att benens form kan framhävas på ett sensuellt sätt.

Bekväma benvärmare

Tjocka strumpbyxor – som oftast är tillverkade av bomull och mikrofiber – är sällan mindre bekväma att bära än vanliga strumpbyxor av tunnare variant. Tjocka strumpbyxor finns i lika många mönster och färgkombinationer som tunnare strumpbyxor.

Strumpbyxor med paneler

Du som vill ha stöd (och värme) i strumpbyxans övre del kan köpa strumpbyxor med tjocka paneler. Panelerna fungerar som förstärkningar på ställen som vanligtvis utsätts för slitage, men de kan också användas för att ”fylla ut” trosdelen. Syftet blir då estetiskt. Du som vill undvika paneler kan istället satsa på strumpbyxor med söm (notera att sömmen i vissa fall enbart har en estetisk funktion – då blir inte byxan extra hållbar).