Tips, fakta och vägledning om strumpbyxor

Glansiga strumpbyxor - fakta och tips

Strumpbyxor som glänser är mycket informella, men snygga. Det finns ganska begränsat med glansiga strumpbyxor i butikerna – däremot är utbudet av glänsande leggings betydligt större.

Strumpbyxor i guld- och silverlack är en typ av glansiga strumpbyxor som främst används på fester och maskerader. Det finns även vanliga strumpbyxor med ”glans”. Särskilt tunna hudfärgade strumpbyxor brukar glänsa. Syftet är i sådana fall att benet ska upplevas som lent och sexigt (strumpbyxan syns knappt).

Olika typer av strumpbyxor med glans

Oavsett vilket mönster du har på dina strumpbyxor kan de flesta byxor köpas med ett visst mått av glans. I regel gäller att bomull glänser mindre än nylon, polyester och spandex, varför rena bomullsbyxor sällan kan tillskrivas något större mått av glans.

Glansiga leggings istället för strumpbyxor?

Utbudet av glansiga strumpbyxor kan av många upplevas som begränsat. Ett tips är därför att fundera över om strumpbyxorna kan ersättas av leggings. Den enda skillnaden mellan leggings och strumpbyxor är att leggingsen saknar själva ”strumpan” (fotdelen). Anledningen till att leggings med glans är att föredra framför strumpbyxor förklaras enbart av att utbudet av glansiga leggings är mycket bredare än utbudet av motsvarande strumpbyxor.