Tips, fakta och vägledning om strumpbyxor

Höfthållare - fakta och tips

Höfthållare och strumpeband har ingen praktisk funktion idag. Tidigare användes de för att hålla kvar strumporna på benen. Idag upplevs de som sensuella och används enbart i estetiskt syfte.

Är du orolig för att dina nylonstrumpor ska kana ner? I så fall kan du givetvis prova höfthållare i kombination med strumpeband, trots att de flesta strumpbyxor är tillräckligt elastiska för att hållas på plats utan höfthållare. Höfthållarens funktion idag är snarast att signalera sensualitet; många kvinnor ser sig själva som mycket sexiga iklädda nylonstrumpor och höfthållare.

Stay-ups istället för strumpeband och höfthållare

De flesta strumpor och strumpbyxor av modern årgång har s.k. stay-ups, som ser till att de inte halkar ner. Att bära strumpeband och höfthållare är därför sällan riktigt nödvändigt. Att höfthållare och strumpeband är populära idag beror främst på att de är sexiga – av denna anledning uppfattas strumpeband som mycket provocerande och ska inte bäras i alltför officiella sammanhang. Det kan vara ett tips att leta strumpeband och höfthållare i erotiska butiker.

Höfthållare på bröllop

Höfthållare och strumpeband kombineras vanligtvis med brudklänning. På bröllop är vita och hudfärjade strumpeband vanliga. Höfthållare med spets, helst hudfärgade, brukar höra till bröllopsklädseln. Du som är kraftig kan eventuellt behöva förbeställa höfthållare, eftersom det kan vara svårt att hitta höfthållare i storlekar från XL och uppåt.