Tips, fakta och vägledning om strumpbyxor

Strumpbyxor blogg - fakta och tips

Nätet erbjuder mängder av bloggar om strumpbyxor. De flesta bloggar innehåller tips om mode och klädselkombinationer, men det vimlar också av praktiska tips på olika bloggar.

Det finns många bloggar om strumpbyxor. En del av dem innehåller värdefull information om kombinationsmöjligheter med andra klädesplagg. Det räcker med att googla på strumpbyxor i kombination med ordet ”blogg” för att en hel uppsjö av sidor ska poppa upp. Nedan återger vi några praktiska tips som vi hittat på olika bloggar. Vi håller oss till tips av praktisk karaktär eftersom modetips från en blogg lätt kan bli överdrivet subjektiva.

Tips om strumpbyxor från olika bloggar

  • Se till att alla förpackningar till strumpbyxor innehåller information om märke, namn, och fibertjocklek i denier.
  • Vilken typ av sömmar har strumpbyxorna? Billigare strumpbyxor har rundsömmar som lätt kan synas genom tunna kläder och/eller skava på benen. Strumpbyxor av hög kvalitet ska vara utrustade med flatström.
  • Billiga strumpbyxor saknar förstärkningar (paneler) medan dyrare strumpbyxor har sådan förstärkning i trosdelen och grenen. Förstärkningen värmer, förebygger skavning och bidrar till bättre passform. Dessutom förlänger de strumpbyxans hållbarhet.
  • Midjeresåren ska ha en bredd på 2.5-5 centimeter.

Notera att tipsen ovan är hämtade från olika bloggar om strumpbyxor och således inte ska uppfattas som experttips. Dock bygger de i samtliga fall på erfarenhet hos vana användare med intresse för strumpbyxor.