Tips, fakta och vägledning om strumpbyxor

Spetsstrumpbyxor - fakta och tips

Spetsstrumpbyxor tillhör den typ av ”cigarettbyxor” som framhäver benens form på ett tydligt sätt. Snygga lår är en förutsättning för att du ska se bra ut i spetsstrumpbyxor.

Spetsstrumpbyxor är fräcka, men knappast tidsenliga. Modevågen går upp och ner – spetsstrupbyxans roll är begränsad i dagens mode. Att kombinera iögonfallande spets strumpbyxor med enkla, stilrena kläder skapar emellertid en fin kontrast. Spetsstrumpor kan även kombineras med sammetsklänning, men helst inte med minikjol.

Spetsstrupbyxor kräver spänst i benen

Höstmodet har under de senaste åren förespråkat smala cigarettbyxor som framhäver benens form. Spetsstrumpbyxor är just en sådan typ av byxor. För att du ska se snygg ut i dem krävs fina ben; om du har alltför mycket löst fläsk på benen är det lika bra att börja träna lår- och höftparti.

Träna inför hösten

Spetsstrumpbyxor och andra byxor av cigarettyp förutsätter vältränade lår. Några enkla övningar som leder till att du får spänst i låren framgår nedan:

  • Ta ett stort steg framåt med ett ben och sänk kroppen så att knäna och höftlederna bildar en 90 graders vinkel. Håll balansen genom att stå med fötterna brett i sär. Reta upp kroppen. Gör om ca 15 gånger på varje ben.
  • Skaffa en trampmaskin – då tränar du både lår och rumpa på samma gång.

Syftet med ovanstående övning är inte att du ska banta eller gå ner i vikt. Syftet är entydigt att öka spänsten i lår- och stjärtområdet.