Tips, fakta och vägledning om strumpbyxor

Tunna strumpbyxor - fakta och tips

Tunna strumpbyxor används mest under sommarhalvåret. Det händer mycket sällan att de används som benvärmare, även om nylonstrumpan faktiskt ibland används som benvärmare under långbyxorna.

Strumpbyxor finns i en mängd olika varianter. Tunna strumpbyxor används nästan enbart i estetiskt syfte och mycket sällan som benvärmare under jeansen. Vad gäller strumpbyxans tunnhet brukar den framgå av information på förpackningen; tjockleken anges vanligtvis som ett ”denier” och skiftar mellan 3 (mikrotunna strumpbyxor som knappt syns), 15 (standardtjocklek) och 30 (mellantjocka strumpbyxor) samt 70. När vi talar om tunna strumpbyxor syftar vi oftast på byxor med de två förstnämnda tjocklekarna.

Tunna strumpbyxor med ”Control Top”

Det finns en myt som säger att man ser smalare ut i tunna strumpbyxor. Visserligen blir man smalare, men alltför tunna strumpbyxor har en tendens att synliggöra kroppens ojämnheter och skavanker på så sätt att den upplevda smalheten knappast blir ett mått för skönhet.

Av denna anledning kan det vara värt att satsa på strumpbyxor med s.k. control top, som ”slimmar” figuren. Denna typ av byxa är utrustad med ett förstärkt trosparti för att ge form åt kroppen. Troskanten kan emellertid bli mycket synlig i sådana strumpbyxor, vilket kan vara en nackdel om man bär shorts eller vissa typer av kjolar.