Tips, fakta och vägledning om strumpbyxor

Billiga strumpbyxor - fakta och tips

Strumpbyxor är billiga både på nätet och i fysiska butiker. De flesta strumpbyxor kostar under 300 kr – specialtillverkade byxor kan möjligtvis vara något dyrare.

Det är egentligen svårt att tala om särskilt billiga strumpbyxor när inga strumpbyxor kan betraktas som riktigt dyra – 90 procent av alla strumpbyxor kostar under 300 kr. Och de tio procent som hamnar ovanför denna prisklass är i regel specialvarianter; då rör det om måttsydda strumpbyxor, strumpbyxor med en särskild materialkombination eller byxor utarbetade för särskilda arbetsmiljöer.

Billiga strumpbyxor på nätet

Den som vill spara några koronor kan köpa strumpbyxor online. Den till synes enda fördelen med näthandel – förutom priset – är det stora utbudet. Det kan särskilt betonas att det knappast lönar sig att köpa enskilda par strumpbyxor på nätet; de flesta nätbutiker erbjuder gratis frakt vid köp över en viss summa – vanligtvis några hundralappar. Några tips för dig som köper strumpbyxor på nätet:

  • Kolla noga upp fraktkostnaderna.
  • Passa på att storhandla för att slippa fraktkostnaderna. De flesta nätbutiker som säljer strumpbyxor har även andra underkläder i sortimentet; långkalsonger, trosor, BH, kalsonger osv.
  • Se till att storlek, tjocklek och materialkombination på strumpbyxan framgår även vid nätköp.

Strumpbyxor kan köpas billigt i de flesta klädkedjor. Du som köper strumpbyxor på nätet bör om möjligt köpa från kända butikskedjors nätbutiker.