Tips, fakta och vägledning om strumpbyxor

Strumpbyxor för män - fakta och tips

Strumpbyxan för män har varit populär i ett tiotal år. Män byter dock strumpbyxor mer sällan än kvinnor och männens strumpbyxor tillverkas därför av mera robust material.

Strumpbyxan blev kraftigt avsexualiserad under 1970-talet och blev inte bara en kvinnlig monopolprodukt. Istället blev strumpbyxan populär bland homo- och transsexuella. Syftet hos dessa grupper var att efterlikna en kvinna.

Idag är strumpbyxan inte förbehållen det kvinnliga könet och vem som helst kan bära strumpbyxor utan att känna sig obekväm. Strumpbyxor är till och med specialanpassade för män – de är utrustade med gylf och stärkta kring skrevet med dubbla lager textilier. Män använder nämligen ett och samma par strumpbyxor i flera dagar, medan kvinnor skiftar mellan flera par. En sådan livsstil förutsätter tåliga strumpbyxor.

Moderna strumpbyxor idag

Så sent som år 1996 noterade företagsledningen för L’eggs att deras strumpbyxor var populära även bland män. Därefter har företag efter företag börjat tillverka strumpbyxor för manliga konsumenter.

År 1999 startade t.ex. GLS Hosiery med produktionen av den för män tilltänkta strumpbyxan Comfilon, som också kallas Activeskin. Comfilon blev populär såtillvida att även den tyska tillverkaren av strumpbyxor Levee startade en manlig kollektion.

En ytterligare anledning till att flera män använder strumpbyxor är att strumpbyxor och våtdräkt är en bra kombination. Den som är klädd i strumpbyxor av nylon har lättare att dra av och på sig våtdräkten. Av denna anledning är strumpbyxor för män mycket populära i samband med windsurfing.