Tips, fakta och vägledning om strumpbyxor

Knästrumpor - fakta och tips

Sexiga knästrumpor tillhör höstmodet och är den självklara lösningen för dig som vill utstråla sensualitet en kall höstkväll. Strumpan är sexig, modern och tillgänglig i alla färger och mönster.

Knästrumpan förknippas ofta med flirtiga tonårsflickor i gymnasieåldern. Och mycket riktigt är knästrumpan mest populär hos unga tjejer. Men det finns också knästrumpor för herr- och dammode. Likaså finns det små knästrumpor för barn.

Vita knästrumpor – stilrent och modernt

Vita knästrumpor är den självklara storsäljaren bland knästrumpor. Men även nätstrumpor, röda knästrumpor, knästrumpor med prickar, blommor och ränder är omtyckta bland tjejer och kvinnor. Alla typer av knästrumpor betraktas dock som moderna – oavsett färgsättning och mönster. De passar särskilt till kort kjol eller enkel jeanskjol.

Randiga knästrumpor ”inne” just nu

Just nu är randiga knästrumpor storsäljare vid sidan av de vita varianterna. Men trenderna varierar snabbt. Satsa därför på en knästrumpa som passar din stil och din övriga klädsel. Odd Molly knästrumpor kan t.ex. rekommenderas för dig som är trendmedveten.

Stickade knästrumpor

Stickade knästrumpor kan köpas i butik och används främst som benvärmare under kalla höst- och vinterdagar. Men många väljer att sticka knästrumpor på egen hand – då kan man utforma dem precis efter eget tycke och smak. Nackdelen med knästrumpor som stickats själv är emellertid att de saknar funktioner som trampdyna och massageeffekt i fotpartiet (en del knästrumpor som säljs i butik är utrustade med dessa funktioner).

Fördelen med stickat – såväl köpt som självgjort - är dock att du kan kombinera dem med kjol även när temperaturen sjunker utomhus. Andra populära materialkombinationer är bomull/nylon och ren bomull.